Hoe maak je een mood-board voor de capsule garderobe van je kind?

Hoe maak je een mood-board voor de capsule garderobe van je kind?

Hoe maak je een mood-board voor de capsule garderobe van je kind?

Het samenstellen van een capsule garderobe voor je kind kan soms als iets heel groots voelen, vooral als je probeert een overzichtelijke en hippe garderobbe te creëren.

Een mood-board kan daarom een geweldige manier zijn om in kaart te brengen wat de kledingstyle van jou en je kind is en je winkelkeuzes makkelijker maken. 
Het goede nieuws? Het maken van een mood-board hoeft helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn.
In deze blogpost deel ik mijn eenvoudige stappenplan waarmee je in een mum van tijd een mood-board kunt maken voor de capsule garderobe van je kind.

Stap 1: Verzamel inspiratie - maak screenshots van nieuwe collecties
Een goede eerste stap bij het maken van een mood-board is het verzamelen van inspiratie. Zodra de nieuwe collecties binnenkomen, begin je met het maken van screenshots van de items die je aanspreken. Wees in dit stadium niet te kritisch! Het is belangrijk om een breed scala aan items te verzamelen die je mooi vindt, zonder je zorgen te maken over of ze perfect passen.

Tip: Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Zoek alleen naar items in de kleuren die passen bij het kleurtype van je kind. Voor mijn dochter, bijvoorbeeld, focus ik op lentekleuren; helder, warme, licht tot midden kleuren. Terwijl ik voor mijn zoontje herfstkleuren kies zoals warme, gepoederde, diepe tinten. Dit helpt om de keuzestress te verminderen en zorgt ervoor dat je uiteindelijk harmonie creëert in de kledingkast van je kind. 

 


Stap 2: Organiseer je inspiratie - maak een map op je telefoon
Nu je een verzameling screenshots hebt, is het tijd om ze te organiseren. Maak een map op je telefoon en geef deze de naam 'Capsule garderobe [naam kind]'. Deze map wordt je digitale opslagplaats voor alle inspiratie die je verzamelt.

Binnen deze map kun je een specifiek album maken voor de 'Nieuwe collecties'. Dit maakt het gemakkelijk om terug te bladeren en te zien welke items je hebt verzameld en om te bepalen welke items je wilt aanschaffen.

 

Stap 3: Selecteer je favorieten - zet de screenshots in het album 'Nieuwe collecties'
Nu je de items hebt verzameld die je mooi vindt, is het tijd om ze te selecteren en in je album 'Nieuwe collecties' te plaatsen. Dit geeft je een duidelijk overzicht van de items die je aanspreken en helpt je om te zien welke stijlen en kleuren veel voorkomen.

Door deze visuele weergave krijg je een goed beeld van de stijl en het kleurenpalet die je voor de capsule garderobe wilt aanhouden. Je zult snel kunnen zien welke items goed bij elkaar passen en welke misschien niet helemaal in de garderobe van je kind passen.

 

 

Stap 4: Analyseer en stel je kleurenpalet samen
Nadat je de screenshots in je album hebt geplaatst, is het tijd om je mood-board te bekijken. Welke kleuren en stijlen vallen het meest op? Gebruik deze informatie om een kleurenpalet samen te stellen dat consistent is en past bij de garderobe van je kind.

Een goed samengesteld kleurenpalet maakt het veel gemakkelijker om kledingstukken met elkaar te mixen en matchen, wat een van de belangrijkste voordelen is van een capsule garderobe.

Houd hierbij ook rekening met de kledingstukken die je al in de kast hebt liggen! 


Extra tip: Organiseer je garderobe met aparte mapjes
Heb je al een groot deel van de capsule garderobe samengesteld? Dan is het handig om binnen de 'Nieuw collectie' map, aparte mapjes te maken voor verschillende soorten kledingstukken, zoals 'Tops', 'Bottoms', 'Jurken', 'Sokken', 'Schoenen', enzovoort.
Dit maakt het nog gemakkelijker om snel een nieuw passend item te zoeken als je iets mist in de capsule garderobe van je kind. 

Waarom een mood-board maken?
Een mood-board is niet alleen een handig hulpmiddel bij het samenstellen van een capsule garderobe, maar het helpt ook om je gedachten en ideeën te ordenen.
Het maakt in een oogopslag duidelijk wat jij en je kind mooi vinden. Wat de kleding-style is waar jullie blij van worden en welke kleuren hier vaak op voorkomen. 
Daarnaast maakt een mood-board het winkelproces eenvoudiger en overzichtelijker, omdat je precies weet welke items je zoekt en hoe ze passen binnen de garderobe van je kind. Dit zorgt ervoor dat je gerichter kunt winkelen, wat tijd en geld bespaart.

Conclusie
Een mood-board maken voor de capsule garderobe van je kind hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je snel en efficiënt een overzicht creëren dat je helpt om een hippe en duurzame garderobe samen te stellen. 

Heb je deze tips nuttig gevonden? Sla deze blogpost op en begin dit seizoen met het creëren van de perfecte capsule garderobe voor je kind!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.